Groep 3/4

Groep 3/4 krijgt  in schooljaar 2018-2019 les van juf Jacqueline Lokate en juf Lydia Gerdes. Ook ziet u meester Daniel rondlopen in groep 3/4. Hij doet zijn LIO-stage bij ons!

Letterfeest!

Wij kennen alle letters! Dat is reden voor een spetterend letterfeest!

We begonnen de dag met een letterspeurtocht door de school. Daarna hebben we zelf letterkoekjes en lettersoep gemaakt.

Aan het eind van de ochtend dachten de kinderen een stukje voor te moeten lezen aan groep 4, maar als verrassing hadden hun papa's, mama's, opa's en oma's zich verzameld in de gymzaal. We hebben aan hun laten horen dat we de letters kennen, sommige kinderen hebben een stukje voorgelezen, we hebben het lied gezongen met alle woorden die we gehad hebben én als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen een echt letterdiploma uitgereikt door juf Jantien.

Wat was het een gezellig feest!!

Het eerste splitsdiploma is uitgereikt!!
De kinderen zijn hard aan het oefenen om alle splitsingen tot en met 10 snel uit hun hoofd te kennen. Als dit lukt dan verdienen ze hun splitsdiploma! Khloë heeft hem al binnen!!👍

Kerst in groep 3

De kanjers van groep 3 hebben op de dag van de kerstviering 's ochtends een heel mooi kerstbakje gemaakt.

's Avonds kwam iedereen mooi uitgedost op school en hebben we gezellig samen gesmuld van alle zelfgemaakte hapjes. Het was een erg gezellige dag!

Van elkaar leren...

Tijdens de schrijfles hebben de kinderen van elkaar geleerd. De een schreef en de ander keek mee en gaf tips. Wat kunnen ze al mooie tips aan elkaar geven!

Sneeuwpret!

Sinterklaas in groep 3

Op 5 december kwam Sinterklaas natuurlijk ook even bij ons in de groep. De kinderen hadden dansjes ingestudeerd en zelf een verhaal getypt en die hebben zij voorgelezen, spannend!

Peperletters bakken

Deze week waren de kinderen hulp-bakpieten en hebben zij peperletters gebakken.

Vandaag hebben wij voor het eerst geleerd hoe hele uren eruit zien op de klok. We hebben van onszelf wijzers gemaakt en de uren uitgebeeld en gefotografeerd. Wij hangen nu als ‘klokken’ in de klas, zodat we niet vergeten hoe die hele uren er ook alweer uit zagen.
Groep 3 heeft de bussen en de rekenrekjes even buiten geparkeerd. Wij rekenen met boten en pepernoten!