Groep 4

 

Dit schooljaar zullen juf Lydia Gerdes en juf Natasja Zeën lesgeven aan groep 4.

 

 

 

April 2018

Koningsspelen 20 april

Op een zonovergoten plein hebben we met elkaar de Koningsspelen met zang en dans geopend. "Fitlala" klonk menigmaal! Daarna gingen we met elkaar genieten van een ontbijt in de klas. 

Om 10 uur begonnen bij ons op school de "koningsspelen": er was een spelletjescircuit uitgezet en onder leiding van  kinderen uit groep 7/8 werd er naar hartenlust gespeeld en natuurlijk ook veel bewogen. Het was een heel geslaagde ochtend!

Volgende week sluiten we het taalthema "beeldtaal" af. Eén van de onderwerpen die aan bod zijn geweest is cartoons. Die zijn vaak erg grappig om te zien. Des te leuker was het, dat er op dit moment een expositie is van de illustrator Edo Draaijer in het Holstohus in Olst. Met de klas zijn we daar naar toe gewandeld en hebben we gelachen om de cartoons, maar ook hebben we er serieus over gepraat! Een gouden momentje!

Maart 2018: Paasbrunch

Op woensdag 28 maart hebben we in de groep een eiertik-wedstrijd gehouden. Dat was nog erg spannend! Maar: de klassenwinnaar werd Obaida! Met elkaar hebben we hem aangemoedigd op het plein, waar hij het moest opnemen tegen de andere klassenwinnaars. Hij deed erg zijn best, maar schoolkampioen is hij helaas niet geworden!

Daarna gingen we genieten van een heerlijke paasbrunch: met elkaar in het speellokaal of het doc-centrum. 

Maart 2018

Ja, de winter is natuurlijk op 21 maart officieel voorbij......Maar wij dachten: we halen de lente vast in de klas!

De juf had allemaal "vaasjes" opgehangen en het was leuk dat iedereen vroeg:"Waar is dat voor?"

Wij wisten het natuurlijk al! We gingen er lenteboeketten in maken. 

We maakten een tak met bloesem, wat narcissen en wat tulpen. Het is een gezellig gezicht en we krijgen écht zin in mooi weer!

Februari 2018

Door de kou buiten komen we helemaal in de sfeer van de Olympische winterspelen. Morgen, 9 februari, worden ze feestelijk geopend. En vandaag hebben we er bij Nieuwsbegrip ook al het één en ander over gehoord. We hadden erg veel plezier bij de oude filmpjes over de Olympische winterspelen in 1924!

We hebben op de ramen geschilderd over de winterspelen. Skiën, snowboarden, bobsleeën, schaatsen en kunstschaatsen! En nu maar hopen dat we zelf ook binnenkort lekker buiten kunnen schaatsen.....

En dan hier de kunstwerken!

Januari 2018

Op donderdag 25 januari konden we genieten van een toneelvoorstelling: WOESTE WILLEM.

Tijdens onze voorstelling in het speellokaal waren er ook kinderen van de A. Bosschool uit Wesepe en het was echt: hoe meer zielen , hoe meer vreugd!

Het was erg knap hoe één acteur een heel prentenboek kan spelen...... soms met hulp van wat kinderen, maar dat was extra leuk!

Op donderdag 18 januari waaide het heel hard, zeg maar rustig: er was STORM!

De wind gierde om de school, de lampen flikkerden en het was moeilijk om de aandacht bij het werk te houden.....

Gelukkig konden we in de ochtendpauze wel naar buiten. Van pedaalemmer-zakjes en touw hadden we vliegers gemaakt en daar hebben we heel veel plezier mee gehad!

 

Kersttijd

Als Sinterklaas ons weer heeft verwend en terug is naar Spanje, denken we direct aan de kersttijd!

De versiering voor de ramen hebben we al gemaakt en de kerstboom met zijn gezellige lichtjes staat ook in de klas.

Omdat we op 20 december samen gaan eten op school maken we place-mats. Dan smaakt alles vast éxtra lekker!

Vandaag, 20 december, komen we echt in de stemming: we maken allemaal een kerststukje! 

We hebben hierbij hulp van enkele ouders. Het gaat ons zeker lukken om een gezellige kerstsfeer in de klas

te krijgen!

En ja: op woensdagavond is het zover!

Met elkaar gaan we genieten van een heerlijk hapjes-buffet en tot slot een toetjesbuffet. We zien er allemaal gezellig uit en hebben er zin in..........smullen maar!

Sinterklaastijd

Wij hebben vrolijke pietjes geverfd. Zoals je kunt zien zijn alle pietjes actief: pieten rennen, maken een handstand, staan op één been of dansen. 

Als sint op school komt, moet de gang natuurlijk mooi versierd zijn! Daarom maken wij slingers.

Ja hoor: toen we op 1 december op school kwamen waren de rommelpieten geweest! Ze hadden geprobeerd of ze net zo goed konden vingerhaken als wij....maar dat was niet helemaal gelukt.

Nadat we alles met elkaar weer hadden opgeruimd, moest er toch weer gewerkt worden. Maar met de pepernoten uit onze schoenen in onze mond ging dat prima!

Daarna hebben we nog een mooie muts gemaakt en werd de laatste hand gelegd aan het ABC- gedicht dat we voor Sint dinsdag gaan opzeggen!