Nieuws uit groep 5

mei 2019

Inmiddels hebben alle kinderen uit de klas hun tafeldiploma gehaald! Gefeliciteerd toppers! Hiernaast staan de tafelkoningen en -koninginnen!

Hoogste tijd voor weer wat nieuws uit groep 5.

In de maand mei hebben we lekker twee weken vakantie (de eerste en de laatste week), gaan we op de schoolfoto en gaan we op schoolreis naar Burgers Zoo in Arnhem. Wij hebben er al super veel zin in! Nu nog hopen op mooi weer, dan komt het helemaal goed!

Bij rekenen hebben we de tafels veel geoefend. Iedereen heeft zijn of haar tafeldiploma gehaald. Super goed gedaan! We gaan dan nu ook verder met de deelsommen en zelfs al delen met rest! Wel zo fijn dat we de tafels dan al kennen, dan zijn de deelsommen een eitje!;)

Tijdens de wereldoriëntatie-lessen gaan we het hebben over ons lichaam; welke organen hebben we in ons lichaam?En wat is de functie ervan? Super interessant dus.

We zijn ook begonnen met de spreekbeurten. In groep 5 gaat het over verschillende beroepen. We hebben al geleerd over een vloerenlegger, verpleegkundige, een voetbaltrainer en een paardrijjuf. Erg leuk om te vertellen over een beroep!

Na mei, komt juni en dan beginnen de CITO's ook weer, hierin laten de kinderen zien wat ze allemaal geleerd hebben in groep 5. De tijd vliegt voorbij...!

Het weerbericht van...

januari 2019

We zijn alweer bijna op de helft van het schooljaar. Wat vliegt de tijd.

Volgende week beginnen de Cito's, altijd spannend, maar we doen ons best.

Met natuur en techniek hebben we het over de zon, tornado's en het weer gehad. We moesten in groepjes een weerbericht maken, daarbij moesten we het hebben over de temperatuur, bewolking, neerslag en wind. Één van elk groepje mocht het weerbericht presenteren. Erg leuk!

Bij rekenen hebben we bijna allemaal ons tafeldiploma gehaald. We zijn ook druk bezig met deelsommen, plus- en min-sommen tot 1000! En klokkijken. Dat is nog erg lastig... We moeten de analoge tijden omzetten naar digitale tijden.

Tijdens de spellinglessen hebben we het over de korte- en lange klankwoorden. Soms zitten er meerdere categorieën in een woord. We moeten ons dus goed concentreren!

Na spelling hebben we taal, daar leren we over de verleden en tegenwoordige tijd, de basisvorm van het woord en voorzetsels.

O, ja... en af en toe hebben we tijd voor een spelletje!

We leren dus genoeg in groep 5!;)

Tafelkoning(in)

Deze heer en dame mogen zich vanaf nu ook TAFELKONING(IN) noemen! Gefeliciteerd!

Tafeltopper

We hebben er weer een tafeltopper bij! Gefeliciteerd. goed gedaan!

We zijn van start gegaan!

Welkom op onze groepspagina!

Onze groep bestaat uit 18 kinderen. We zijn eerlijk verdeeld; 9 jongens en 9 meisjes. We hebben les van meester Ruud Middeldorp. Op maandag hebben we gym van meester Saron Debets en we krijgen muziekles van meester Henk Valk. Veel meesters dus!;)

We hebben de eerste schoolweken al hard gewerkt;

Met rekenen hebben zijn we bezig met getallen tot en met 1000,  optellen en aftrekken tot 100, vermenigvuldigen en zelfs al delen. We zijn ook al heel goed in de tafels. In groep 4 zijn we begonnen met ons tafeldiploma. Er zijn 7 kinderen die zijn of haar tafeldiploma hebben gehaald (foto's volgen). Echt super knap!

Met taal leren we worden op alfabetische volgorde zetten, hebben we het over streektaal en ABN en leren we heel veel nieuwe woorden.

En met spelling leren we woorden schrijven met ng/nk, aai/ooi/oei en eer/oor/eur.