Talentontwikkeling

Iedereen heeft zijn eigen talenten en daar willen wij als school graag extra op inzetten. Op die manier kunnen de leerlingen nog meer uit zichzelf halen en hun talenten ontplooien. Op school zoeken we, samen met onze leerlingen en hun ouders, uit waar het talent en de interesses van de leerlingen liggen. Dit doen we door middel van de intelligentiecirkel van Gardner.

Dit jaar hebben we vier rondes van vier lessen, verspreid over het schooljaar.

Activiteiten die worden gedaan tijdens de talenturen zijn zeer divers. Zo zijn we bijvoorbeeld vorig jaar in het talentuur natuur naar het informatiecentrum in Den Nul geweest, en hebben we zwerfvuil geprikt in Olst. De denkslimme kinderen hebben leren schaken, de woordslimme kinderen hebben 'creatief schrijven' gedaan, en er zijn stopmotions gemaakt die de leerlingen echt op Youtube mochten zetten. U kunt ze zien op het kanaal van de school 'OBS Ter Stege Olst'.